Finančná analýza spoločnosti PENAM, a.s. - Richterová, Judita; Mikan, Pavel, 1963-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce na tému "Finančná analýza spoločnosti PENAM, a.s." je komplexne zhodnotiť finančnú situáciu analyzovaného podniku v rokoch 2008 až 2012, nájsť jeho silné, prípadne slabé stránky a zistené hodnoty porovnať s odvetvím. V teoretickej časti sú popísané jednotlivé metódy a postupy výpočtov finančnej analýzy (analýza absolútnych, rozdielových a pomerových ukazovateľov, bilančné pravidlá, ekonomické normály, pyramídové rozklady, EVA, bonitné a bankrotné modely). V praktickej časti sú jednotlivé metódy finančnej analýzy aplikované na spoločnosť PENAM, a.s. a výsledky analýzy sú okomentované. Záver obsahuje zhrnutie a vyhodnotenie finančnej situácie podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses