Finanční analýza společnosti Benteler Automotive Rumburk s.r.o. - Novák, Dominik (2014)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a vyhodnotit finanční zdraví, jeho vývoj a finanční pozici společnosti Benteler Automotive Rumburk s.r.o., která patří mezi důležité dodavatele pasivních bezpečnostních prvků a dalších dílů pro automobilový průmysl. Jako výchozí zdroj dat budou použity oficiálně zveřejněné účetní uzávěrky za roky 2008 až 2012, které zpracuji pomocí nástrojů finanční analýzy. Práce bude rozdělena do dvou celků, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje použitý metodický aparát, který je následně v praktické části aplikován na analyzovaný podnik. Ve vhodných oblastech finanční analýzy bude podnik srovnán s průměrem odvětví.