Finanční analýza společnosti Kofola, a.s. - Šrámková, Jana (2014)
Cílem bakalářské práce je komplexní zhodnocení finanční situace podniku Kofola a.s. Ve finanční analýze společnosti je sledováno 5 let v období od roku 2008 do roku 2012. Teoretická část seznamuje se základními pojmy, které se týkají finanční analýzy. Jsou v ní také popsány jednotlivé ukazatele hodnotící zdraví podniku, rozklad Du Pont, EVA a bankrotní a bonitní modely. V aplikační části jsou pak tyto metody aplikovány na vybraný podnik Kofola a.s. a výsledky jsou vhodně okomentovány. Závěr tvoří shrnutí, komplexní zhodnocení situace podniku a návrh doporučení.