Tržiště soukromých výběrových řízení - Bečica, Marek; Vojíř, Stanislav; Mynarz, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Lidé se v průběhu života setkávají se situací, kdy potřebují získat dodavatele pro určité služby, ale získat spolehlivého dodavatele za dobrou cenu je problém. Tato práce se věnuje prostředí pro tvorbu soukromých výběrových řízení na služby, které se snaží vyřešit problém se získáním vhodného dodavatele. První část seznámí čtenáře se situací a úvodem do problému jak řešit zprostředkování poptávek po službách mezi lidmi a firmami. Dále je v této části představen cíl této práce, což je navržení a realizování řešení, které by minimalizovalo problémy existujících řešení a umožnilo podporovat konkurenční prostředí na trhu služeb. Ve druhé části práce je provedena analýza současných možností pro zprostředkovávání poptávek po službách a pro každou z nich jsou zjištěny výhody a nevýhody, které tato varianta nabízí. Tyto varianty jsou poté porovnány s navrženým řešením této práce a jsou zjištěny možná rizika, která by pro něj mohla představovat. Cílem třetí části je na základě zjištěných poznatků z předchozích částí navrhnout, jak by teoreticky mělo vypadat řešení této práce. Dále se tato kapitola zabývá tím, jaké s sebou ponese navržené řešení právní omezení a zda na řešení půjde vydělat nebo bude ztrátové. Nakonec se v této kapitole podíváme na to, jaké jsou možnosti propagace nového projektu, aby získal potřebné uživatele, bez kterých nemá jeho provoz smysl. Čtvrtá kapitola už se týká realizace webové aplikace. Nejprve se vymezí požadavky na to, jaké vlastnosti musí aplikace splňovat. Poté probíhá výběr technologií, na kterých bude nejlepší aplikaci vyvíjet a vytvoří se prototyp aplikace. Dále se připraví model databáze a aplikace a začne vývoj. Nakonec se podíváme na to, jak aplikaci zprovoznit na vlastním webovém serveru.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses