Návrh úpravy metodiky ICE pro řízení malých projektů - Šinágl, Roman; Oškrdal, Václav; Foltyn, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Hlavním cílem této práce je navržení úpravy metodiky ICE tak, aby byla lépe aplikovatelná pro použití na malé projekty. Důraz je kladen na nejdůležitější oblasti metodiky, které je možné upravit či zjednodušit. Teoretická část práce má čtyři hlavní kapitoly. První kapitola se nazývá "Projekt a projektové řízení". V této kapitole je základem utřídění toho, co si pod pojmy projekt a projektové řízení představit. V této části je na projekt pohlíženo všeobecně a jsou zde popsány jeho jednotlivé části. Druhá kapitola "Metodiky" se již zabývá konkrétními metodikami pro řízení projektů. V této kapitole jsou uvedeny dva základní modely životního cyklu projektu a následně analýza tradičních a agilních metodik. Třetí kapitola "Metodiky pro malé projekty" je zaměřena na upravené jednotlivé metodiky, aby byly vhodné pro řízení malých projektů. Závěrečnou kapitolou v teoretické části je "Analýza metodiky ICE". Tato analýza je pro tuto práci stěžejní a vychází z ní splnění hlavního cíle praktické části. Praktická část práce je zaměřena na konkrétní úpravu metodiky ICE podle analýz metodik provedených v teoretické části. Pro tuto úpravu slouží jako východisko všeobecný rámec metodik pro malé projekty. Tento všeobecný rámec vychází kompletně z analýz provedených v teoretické části práce a je zohledněn i při úpravě metodiky ICE. Úprava hlavních oblastí metodiky ICE je definována v kapitole "Návrh zjednodušení metodiky ICE pro použití na malé projekty". Na závěr praktické části je uvedeno porovnání neupravené a upravené metodiky ICE.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses