Programování automatických obchodních strategií pro platformu Metatrader 4 - Belada, Tomáš (2014)
Bakalářská práce pojednává o konkrétních možnostech automatizace obchodních strategií pro trh Forex. Teoretická část práce se zabývá popisem fungování trhu Forex a základními principy obchodování v něm. Dále pak následuje analýza populární platformy MetaTrader 4 a programovacího jazyka MQL4, který byl vytvořen pro účely vývoje obchodních indikátorů a automatizace obchodních strategií. Praktickou částí prá-ce je pak návrh, implementace, optimalizace a měření výkonu vlastní komplexní obchodní strategie vycházející z populárních obchodních strategií, která je schopna obchodovat bez lidské spoluúčasti.