Austrálie pohledem monetární politiky v kontextu signifikantních změn ve světové ekonomice - Fiala, Vojtěch; Šíma, Ondřej; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce má za cíl charakterizovat vývoj australské ekonomiky od přelomu tisíciletí, kdy se v důsledku rychlého hospodářského růstu asijského regionu rapidně zvýšily ceny těžebních komodit, jež měly výrazný vliv na index zahraničních směnných relací Austrálie. Teoretická část se věnuje zejména teorii Holandské nemoci, která bývá s touto problematikou spojována. Dále je pak v práci analyzován vývoj těžebního boomu a jeho dopad na měnový kurz australského dolaru, vybrané makroekonomické ukazatele a následné strukturální změny v ekonomice. V závěru práce jsou tyto změny sumarizovány a zhodnoceny s vazbou na teoretickou část.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses