Strategická analýza - Marjová, Miroslava; Krause, Josef, 1978-; Koulová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca sa zaoberá strategickou analýzou spoločnosti Hornbach Baumarkt CS spol. s r. o.. Práca je členená na teoretickú časť, ktorá obsahuje základné definície, metódy a nástroje strategickej analýzy. Tieto poznatky sú následne využité v praktickej časti práce. Po predstavení firmy je postupne analyzované vonkajšie a vnútorné prostredie podniku, ktorého súčasťou je PEST analýza a Porterov model piatich konkurenčných síl. Nasleduje členenie zdrojov podniku, finančná a portfólio analýza spoločnosti, ktorá je zameraná na stratégiu vlastných značiek. Zavŕšením je SWOT analýza, ktorá poukazuje na silné a slabé stránky firmy a zároveň odhaľuje príležitosti a hrozby, ktoré pôsobia na podnik z vonku. Práca končí navrhnutím strategických doporučení, ktoré vyplývajú z uskutočnenej strategickej analýzy.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses