Novelizovaný koncept ovládání podle IFRS 10 a jeho dopad na konsolidované účetní závěrky - Gluzová, Tereza; Vašek, Libor, 1978-; Bělovská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se věnuje novelizovanému konceptu ovládání, jak je obsažen v IFRS 10 Konsolidovaná účetní závěrka. Pro určení, zda investor kontroluje jednotku, do níž investoval, musí být naplněny tři složky: moc nad jednotkou, vystavení proměnlivé návratnosti z účasti v jednotce a vzájemné propojení moci a návratnosti. Práce jednotlivé složky podrobně rozebírá a ilustruje na názorných příkladech inspirovaných účetními závěrkami společností. Zároveň v příslušných částech uvádí související požadavky na zveřejnění účastí v jiných jednotkách, jak je požaduje IFRS 12. Druhá část práce je zaměřena prakticky, jsou zde uvedeny souvislosti při přechodu na IFRS 10, analyzován dopad IFRS 10 a IFRS 12 na účetní závěrky vybraných společností a vyhodnoceny přínosy a záporné stránky novelizované úpravy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses