Finanční benchmarking podniku Pivovar Svijany, a. s. - Roudná, Tereza (2014)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční benchmarking společnosti Pivovar Svijany, a.s. Díky finančnímu benchmarkingu dokážeme posoudit finanční situaci podniku a srovnat ji se situací v odvětví, ve kterém podniká, i s nejlepšími podniky v tomto odvětví. Toto porovnání odhalí finanční zdraví podniku a jeho silné a slabé stránky. V této práci je konkrétně použita metoda benchmarkingového diagnostického systému finančních indikátorů INFA. Tento systém byl navržen manželi Neumaierovými ve spolupráci s Ministerstvem obchodu a průmyslu.