Ocenění podniku Kofola, a.s. - Pustaj, Marek; Scholleová, Hana, 1964-; Šlégr, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je zpracovat ocenění společnosti Kofola a.s. k 1. 5. 2014 s pomocí veřejně dostupných dat a zdrojů. Účelem ocenění je zjištění tržní hodnoty netto pro běžného zájemce o koupi podniku, který má možnost diverzifikace portfolia. V teoretické části práce se věnuji obecným východiskům oceňování podniku, základním pojmům a metodám a nakonec také, s ohledem na část praktickou, doporučenému postupu při oceňování se zaměřím na metodu DCF entity. V praktické části dojde na představení podniku, je zde zpracována strategická a finanční analýza, jejichž hlavním účelem je potvrzení potenciálu podniku pro uplatnění principu going concern, za jeho přijetí je následně sestaven finanční plán na základě generátorů hodnoty a v závěrečné kapitole je přistoupeno k výpočtu tržní hodnoty podniku pomocí metody DCF entity.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses