Strategická analýza zdravotnického zařízení Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a.s. - Burianová, Michaela (2014)
Cílem této diplomové práce bylo vytvořit strategickou analýzou. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a.s. je zdravotnické zařízení, jehož zřizovatelem je Středočeský kraj. Nemocnice poskytuje komplexní zdravotní péči, která zahrnuje lůžková oddělení, ambulanci a diagnostiku. Ve spádové oblasti, kterou vymezuje region má výsadní postavení na trhu. Z geografického hlediska jsou největšími konkurenty pražské nemocnice. Mezi silné stránky nemocnice patří lidský kapitál a poskytovaná péče. Jako slabé stránky bych označila ekonomickou situaci nemocnice, motivační systém a marketingové činnosti a špatný stav některých budov. Výstupem jsou interní a externí analýzy navrhující doporučení, nad kterým by se mělo vedení nemocnice zamyslet