Strategická analýza zdravotnického zařízení Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a.s. - Burianová, Michaela; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018 (2014)
Cílem této diplomové práce bylo vytvořit strategickou analýzou. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a.s. je zdravotnické zařízení, jehož zřizovatelem je Středočeský kraj. Nemocnice poskytuje komplexní zdravotní péči, která zahrnuje lůžková oddělení, ambulanci a diagnostiku. Ve spádové oblasti, kterou vymezuje region má výsadní postavení na trhu. Z geografického hlediska jsou největšími konkurenty pražské nemocnice. Mezi silné stránky nemocnice patří lidský kapitál a poskytovaná péče. Jako slabé stránky bych označila ekonomickou situaci nemocnice, motivační systém a marketingové činnosti a špatný stav některých budov. Výstupem jsou interní a externí analýzy navrhující doporučení, nad kterým by se mělo vedení nemocnice zamyslet
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zdravotnický management; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; diplomové práce; health service management; master's theses