Tvorba webových aplikací pomocí frameworku Play - Kadlec, Petr; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá srovnáním webového frameworku Play v kontextu frameworků Grails, Zend, Nette a Node.JS popsaných v pracích Odehnala [1] a Kočárka [2]. Cílem dokumentu je teoreticky i prakticky popsat práci s frameworkem a zařadit jej do předchozího srovnání. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretickou část, ve které je popsána obecná práce s frameworkem a praktickou část, kterou představuje ukázková aplikace vytvořená ve frameworku Play podle původních požadavků definovaných v [1]. Jednotlivé frameworky jsou porovnávány v několika oblastech na základě míry implementace návrhových vzorů podle knihy Martina Fowlera [3]. První oblastí jsou základní odlišnosti frameworků, druhou je oblast architektury jednotlivých platforem. Třetí oblastí je porovnání možností frameworků při vývoji webových aplikací a osobní hodnocení práce s danými nástroji. Poslední oblast srovnává frameworky podle jejich podpory a dostupné literatury. Výsledkem práce je srovnání pěti webových frameworků na základě jednotných kritérií včetně ukázkové aplikace vytvořené podle stejných požadavků pokaždé s pomocí jiného nástroje. Čtenáři by tak práce měla pomoci utvořit obraz o použitelnosti a základních rysech jednotlivých frameworků.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses