Ranking - Černý, Jiří; Neumaierová, Inka, 1960-; Hájek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je ranking vybraného odvětví české ekonomiky, konkrétně skupiny výrobců motorových vozidel z pohledu jejich finanční výkonnosti. Jde zejména o hodnocení finanční výkonnosti zvolených objektů rankingu, tvorbu žebříčků podle určených kritérií a jejich interpretaci. V práci jsou také uvedeny příklady významných českých a světových žebříčků, které jsou blíže popsány a srovnány. V teoretické části práce je uveden zejména výběr a metodika kritérií rankingu se zaměřením na hodnotová kritéria (EVA, spread, NPV) a teoretická východiska podnikání v daném odvětví. Ta jsou pak v praktické části práce rozvedena v analýze automobilového průmyslu ČR. Následuje výběr a segmentace objektů rankingu a hlavní část práce zaměřená na ranking podniků podle jejich finanční výkonnosti.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses