Dlhodobý majetok a jeho overovanie v účtovnej závierke - Stržínková, Veronika (2014)
STRŽÍNKOVÁ, Veronika: Dlhodobý majetok a jeho overovanie v účtovnej závierke. -- Vysoká škola ekonomická v Prahe. Fakulta financií a účtovníctva; Katedra finančného účtovníctva a auditu -- vedúci bakalárskej práce Ing. Bára Křížová -- Praha 2014, s. 46. Bakalárska práca sa zameriava na proces auditu dlhodobého hmotného majetku a jeho praktickú aplikáciu v podniku ŽOS Trnava, a. s. Práca je rozdelené na tri časti -- teoretická časť sa zaoberá dlhodobým majetkom (jeho definíciou, zaradením, ocenením, odpisovaním a vyradením) ďalej overovaním dlhodobého majetku v účtovnej závierke, spolu s popisom procesu auditu. Praktická časť aplikuje poznatky získané v oboch kapitolách teoretickej časti. Cieľom práce bolo zistiť, akým spôsobom audítor overuje dlhodobý hmotný majetok v účtovnej závierke, a tieto poznatky aplikovať na konkrétny podnik.