Analýza rankingu ekonomických fakult pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Balšánková, Tereza (2014)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomických fakult vysokých škol v České republice pomocí metody WSA, TOPSIS a ELECTRE III. Teoretická část práce popisuje teorii vícekriteriálního rozhodování a zaměřuje se na metody s kardinální informací a metody výpočtu vah kritérií. Dále je tato část práce věnována metodice jednotlivých světově uznávaných žebříčků a hodnocení ekonomických fakult v rámci České republiky. Praktická část se zabývá výběrem vhodných kritérií, stanovením jejich vah a hodnocením fakult pomocí programového doplňku MS Excel Sanna. V rámci citlivosti hodnocení na změnu vah kritérií je sestaven dotazník pro studenty škol s ekonomickým zaměřením. Primárním cílem je vytvoření objektivního žebříčku ekonomických fakult. Sekundárním cílem práce je zhodnotit citlivost pořadí fakult na použitou metodu výpočtu vah kritérií a samotnou změnu vah kritérií.