Analýza rankingu ekonomických fakult pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Balšánková, Tereza; Jablonský, Josef, 1955-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomických fakult vysokých škol v České republice pomocí metody WSA, TOPSIS a ELECTRE III. Teoretická část práce popisuje teorii vícekriteriálního rozhodování a zaměřuje se na metody s kardinální informací a metody výpočtu vah kritérií. Dále je tato část práce věnována metodice jednotlivých světově uznávaných žebříčků a hodnocení ekonomických fakult v rámci České republiky. Praktická část se zabývá výběrem vhodných kritérií, stanovením jejich vah a hodnocením fakult pomocí programového doplňku MS Excel Sanna. V rámci citlivosti hodnocení na změnu vah kritérií je sestaven dotazník pro studenty škol s ekonomickým zaměřením. Primárním cílem je vytvoření objektivního žebříčku ekonomických fakult. Sekundárním cílem práce je zhodnotit citlivost pořadí fakult na použitou metodu výpočtu vah kritérií a samotnou změnu vah kritérií.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses