Implementace řídicího a kontrolního systému ve veřejné správě - Krutská, Sylvie; Vondráček, Jan; Poduška, Bohuslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Současná legislativa upravující podobu řídícího a kontrolního systému v orgánech veřejné správy výrazně zaostává zejména v oblasti osvojování si mezinárodních zkušeností a standardů pro výkon interního auditu a vyvolává reakce široké veřejnosti a odborných společností, o čemž svědčí znepokojující zprávy týkající se korupce a projevů nehospodárného nakládání s prostředky ve veřejném sektoru. Cílem této diplomové práce je proto vymezení a analýza procesu zavedení řídícího a kontrolního systému a následné zpracování možného návrhu úspěšné implementace účinného řídícího kontrolního systému v organizaci veřejné správy. V teoretické části je uvedena charakteristika a cíle řídícího a kontrolního systému, legislativní rámec a jsou popsány prvky řídícího a kontrolního systému vycházející z mezinárodních zkušeností a nejlepší praxe. V analytické části je uveden rozbor jednotlivých prvků řídícího a kontrolního systému a v praktické části diplomové práce je zpracován návrh možného řešení implementace řídícího a kontrolního systému s návrhem směrnice vnitřní kontrolní systém k praktickému využití pro veřejnou správu. Rovněž v praktické části diplomové práce je navržen způsob na vyhodnocení účinnosti a efektivnosti vymezeného řídícího a kontrolního systému.
Vedoucí práce: Jan Vondráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses