Analýza využívania metód managementu pri riadení stredných škôl v Nitrianskom kraji - Moravčíková, Simona (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analýza súčasného stavu využívania metód managementu pri riadení stredných škôl v Nitrianskom kraji, ako aj zistenie do akej miery stredné školy v Nitrianskom kraji zostavujú plány na ich riadenie i ostatné manažérske činnosti. Následne prostredníctvom šetrenia podložiť dané výsledky Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja, a taktiež im nastoliť odporučenia vyplývajúce zo záveru tejto analýzy.Práca je členená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sú opísané dôležité termíny súvisiace so základmi managementu, avšak väčšiu časť tvoria termíny spojené konkrétne so školským managementom a metódami managementu.Praktická časť sa zameriava na tvorbu analýzy, ktorej súčasťou sú prevažne grafy zostavené z reálnych odpovedí z vedenia škôl v Nitrianskom kraji.