Náklady ve finančním účetnictví a jejich vliv na základ daně - Puchernová, Karolína (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vybraných nákladů v rámci účetních a daňových pravidel v podmínkách České republiky. V některých případech se odvolává i na mezinárodní pravidla, například při definici nákladů. První dvě kapitoly se věnují převážně teoretickému vymezení, kde jsou náklady podrobně rozebrány z účetního a daňového pohledu. Praktickou část tvoří třetí kapitola, v rámci níž jsou vyloženy vybrané judikáty vycházející z českých sporů, a čtvrtá kapitola, která na vybrané problematice znázorňuje konkrétní daňové dopady.