Náklady ve finančním účetnictví a jejich vliv na základ daně - Puchernová, Karolína; Jurka, Robert; Čermák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vybraných nákladů v rámci účetních a daňových pravidel v podmínkách České republiky. V některých případech se odvolává i na mezinárodní pravidla, například při definici nákladů. První dvě kapitoly se věnují převážně teoretickému vymezení, kde jsou náklady podrobně rozebrány z účetního a daňového pohledu. Praktickou část tvoří třetí kapitola, v rámci níž jsou vyloženy vybrané judikáty vycházející z českých sporů, a čtvrtá kapitola, která na vybrané problematice znázorňuje konkrétní daňové dopady.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses