Podnikateľský zámer - Subway franchise - Leitner, Tomáš (2014)
Predmetom diplomovej práce je vypracovanie podnikateľského plánu pre pobočku spoločnosti Subway a oboznámenie sa s konceptom franchisingu. Teoretická časť diplomovej práce sa venuje definovaniu franchisingu, jeho charakteristikám, znakom, výhodám a nevýhodám pre zmluvné strany a popisuje náležitosti potrebné k založeniu podniku. V aplikačnej časti je predstavený podnikateľský plán na otvorenie franchisového obchodného miesta Subway.