Krajkářská tradice, možnosti jejího zachování a prezentace na příkladu Vamberecké krajky - Nováková, Michaela; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je zmapování problematiky uchování a prezentace tradičního krajkářského řemesla. Bakalářská práce postihne historický vývoj výroby krajky v zahraničí, rozšíření tohoto řemesla do českých zemí a v neposlední řadě i vývoj na našem území až do současné doby. Práce se zaměří také na krajkářské školství a formy podpory tohoto řemesla u nás. Praktická část bakalářské práce se věnuje Vamberecké krajce, její historii i současnosti. Práce dále obsahuje marketingovou a finanční analýzu podniku Vamberecká krajka CZ. Praktická část práce obsahuje i dotazníkové šetření, které by mělo odhalit, zda má Vamberecká krajka potenciál i do budoucna. Výsledky průzkumu by dále měly vést ke stanovení cílové skupiny a přizpůsobení výroby jejím požadavkům. Na základě veškerých získaných informací autorka navrhne doporučení, která by měla vést ke zlepšení stávající situace podniku Vamberecká krajka CZ.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses