Alternativní možnosti přepravy zboží mezi EU a východní Asií s důrazem na železniční dopravu - Marek, David; Kolář, Petr; Kamlar, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu možností kontejnerové přepravy zboží mezi EU a Východní Asií s využitím různých oborů dopravy, především železnice. V teoretické části autor uvádí možné způsoby přepravy mezi EU a Východní Asií, přičemž důraz je kladen především na využití Transsibiřské magistrály. Dále je také zmíněna problematika kontejnerizace. V praktické části jsou pak na konkrétních příkladech ukázány rozdíly při využití námořní a železniční dopravy na dané trase, a to hlavně z hlediska ceny a doby přepravy.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses