Použití IFRS pro SME v české společnosti - Chalupecký, Jakub (2014)
Tato diplomová práce se zabývá implementací Mezinárodního standardu účetního výkaznictví pro malé a střední podniky v prostředí konkrétní české společnosti. V první části autor představuje historický vývoj standardu, postup jeho implementace ve světě a problémy mezi standardem a účetní legislativou v Evropské Unii. Ve druhé praktické části je vymezen postup pro první přijetí standardu ve společnosti, který je následně aplikován na společnost. V práci jsou analyticky rozebrány jednotlivé účetní politiky a postupy s ohledem na požadavky standardu. V závěru práce jsou vyhodnoceny důsledky přechodu a hlavní problémové body.