Analýza projevů personalizačních metod v elektronickém obchodování - Müller, Petr (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem personalizace, a to konkrétně v oblasti elektronického obchodování. Cílem práce je identifikovat metody personalizace a jejich projevy v elektronickém obchodování a následně charakterizovat stav jejich využívání ve vybraných kategoriích elektronických obchodů v České republice. Na základě popisu metod a projevů personalizace je navržena struktura jejich možných vztahů. Stav využití metod a projevů je charakterizován pomocí výsledků analýzy, která je provedena na základě představené metodiky. Přínosem práce je ucelené vymezení základních pojmů a jejich vztahů ve zvolené oblasti a podání zprávy o využití metod personalizace v praxi.