Aplikace LEAN a TOC na řešení problému nízké kapacity řezacího stroje tkanin - Šimon, Jan; Martínez, Felipe; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá aplikací metodiky LEAN a TOC na řešení problému nízké kapacity řezacího stroje tkanin. Cílem diplomové práce je aplikovat metodiku LEAN a TOC za účelem navrhování řešení pro neustálé zlepšování procesů řezání. Pro samotné řešení problému je využit zejména princip pěti kroků, který vychází z teorie omezení a který je popsán v teoretické části práce. V teoretické části jsou také představeny některé metody a nástroje štíhlého řízení, které jsou již ve firmě zavedeny a je tak představena i jejich konkrétní aplikace. Při zkoumání byl identifikován potenciální zdroj neustálého zlepšování. Tímto zdrojem jsou data, která cutter neustále posílá v průběhu své činnosti. V závěru je potom shrnutí výsledků a návrhů pro zlepšení, které vychází z použitých principů a také doporučení pro další zlepšování.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses