Analýza sledovanosti TV pořadů zaměřených na zdravý životní styl a jeho podporu - Gajová, Klára (2014)
Cílem bakalářské práce je zjistit hlavní důvody sledovanosti pořadů o zdravém životním stylu, jejich vliv na chování diváka a jakou cílovou skupinu tyto pořady zejména zasahují. V teoretické části práce se věnuji rozboru dostupné literatury o zdravém životním stylu, vlivu médií na diváka a o samotných televizních pořadech o zdravém životním stylu. Praktická část je tvořena statistikami sledovanosti a vlastním průzkumem, který byl prováděn pomocí dotazníkového šetření. Má bakalářská práce poskytne komplexní přehled o pořadech zaměřených na problematiku zdravého životního stylu, zjistí, zda tyto pořady diváky ovlivňují a jestli se informacemi získaných z pořadů řídí, tudíž jestli jejich vysílání má na naši společnost pozitivní dopad. V neposlední řadě popíše základní charakteristiky zdravého způsobu života a vlivu médií na člověka obecně. Informace plynoucí z mé bakalářské práce by mohly být využity při produkci pořadů o zdravém životním stylu, protože zjistím, jaká cílová skupina je nejvíce sleduje a do jaké míry své chování na základě jejich sledování mění.