Analýza strategických rozhodnutí a posouzení jejich vlivu na prosperitu nakladatelství Paseka. - Palusková, Lucie; Müllerová, Jana; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá strategickým řízením, významem strategie a základními metodami strategické analýzy. Vybrané metody jsou následně aplikovány na konkrétní podnik -Nakladatelství Paseka. Hlavním cílem práce je provést celkové zhodnocení strategické pozice Nakladatelství Paseka v kontextu současného knižního trhu. Dále pak reflektovat stav současného nakladatelského odvětví a upozornit na hlavní faktory, které přímo ovlivňuji strategickou pozici nakladatelství. Na základě strategické analýzy je provedena syntéza získaných poznatků, která vede k formulaci strategických doporučení pro základní oblasti činnosti nakladatelství.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses