Sběratelství moderního a současného umění v České republice Jeho charakteristika a vliv na trh s uměním. - Dvořáková, Valérie; Janištinová, Anna; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Práce komplexně charakterizuje aktuální stav českého trhu se současným a moderním uměním, a to skrze fenomén sběratelství. Zvláštní důraz je kladen na specifika současného mladého umění v kontextu sběratelství a trhu umění a specifika investování. Teoretická část vychází z dosavadní ne příliš rozsáhlé literatury a charakterizuje základní mechanismy a teoretické procesy na trhu s uměním. Praktická část je založená na kombinaci statistik parametrů trhu s uměním a expertních rozhovorů s profesionály z oboru, a klade si konkrétní praktické otázky ke zkoumání reálné podoby těchto procesů. Práce dochází k závěru, že teoretické předpoklady ani zahraniční praxe v mnoha ohledech neodpovídají praxi v českém prostředí, které lze charakterizovat jako silně konzervativní.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses