Porovnání nemocnic České republiky - Panec, Lukáš (2014)
Tato práce je zaměřena na porovnání nemocnic v ČR z pohledu finančního zdraví a jejím cílem je srovnání českých nemocnic dle vybraných ekonomických kritérii extrahovaných z dostupných výročních zpráv. V první části je prezentováno teoretické pozadí měření výkonnosti nemocnic a finanční analýzy. Ve druhé části je podrobně popsána metodika výpočtu souhrnného ukazatele finančního zdraví a v následující části jsou shrnuty a porovnány výsledky nemocnic získané za pomoci statistické analýzy