Porovnání nemocnic České republiky - Panec, Lukáš; Jankůj, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018 (2014)
Tato práce je zaměřena na porovnání nemocnic v ČR z pohledu finančního zdraví a jejím cílem je srovnání českých nemocnic dle vybraných ekonomických kritérii extrahovaných z dostupných výročních zpráv. V první části je prezentováno teoretické pozadí měření výkonnosti nemocnic a finanční analýzy. Ve druhé části je podrobně popsána metodika výpočtu souhrnného ukazatele finančního zdraví a v následující části jsou shrnuty a porovnány výsledky nemocnic získané za pomoci statistické analýzy
Vedoucí práce: Miroslav Jankůj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: ekonomika zdravotnictví; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; medical economics; financial analysis; master's theses