Ekonomická analýza a controlling ve společnosti L´Oréal - Vlasáková, Soňa (2014)
Diplomová práce sleduje dva hlavní cíle. Prvním cílem je zhodnocení ekonomické výkonnosti společnosti L'Oréal pomocí moderní metody ekonomické analýzy, konkrétně pomocí metody ekonomické přidané hodnoty (EVA). Teoretická část je zaměřena na popis této metody a konstrukci jejího výpočtu. V praktické části je proveden výpočet a následně vyhodnocení výsledků modelu. Druhá část diplomové práce se věnuje controllingu. Hlavním cílem v této části je zhodnocení využití simulace Monte Carlo při plánování nákladů ve společnosti L'Oréal. V závěru práce budou shrnuty všechny významné poznatky z praktické části.