Posouzení rozhodnutí výstavby 4G telekomunikační sítě společnosti provozovatele mobilní sítě na území ČR - Podola, Petr (2014)
Cílem práce je vymezit telekomunikační trh s datovými službami s důrazem na nově se rozvíjející síť LTE. Následně také analyzovat současný stav společnosti Telefónica jejího okolí. Definovat základní strategie společnosti v přístupu k rozvoji sítě v jednotlivých variantách a zhodnotit, která z těchto strategií je strategií preferovanou. Vybraná strategie je konfrontována s benefity, které rozvoj LTE sítě společnosti přinese a je vyhodnocena i základní návratnost a obecně rozhodnutí, rozvíjet tuto síť do budoucna.