Právo v oblasti multimédií - Lhotáková, Lucie (2014)
Tato bakalářská práce, zabývající se právní úpravou v oblasti multimédií, je rozdělena do čtyř částí. V první části se čtenář seznámí s právní úpravou, která se odráží v oblasti multimédií, a ze které jsem při vypracování této bakalářské práce vycházela. Druhá část se zabývá autorským zákonem České Republiky a jeho odrazem při tvorbě multimediálních děl. Tato část zasazuje zákon č. 121/2000 Sb., autorský zákon, do praktických souvislostí vycházejících z osobních zkušeností a analytického šetření. Ve třetí části bakalářské práce je popsán proces vzniku multimediálního díla a řešení právních problémů, které se při tvorbě multimediálních děl mohou objevit. Tato část je pomyslně rozdělena do částí, které reflektují produkční fáze vzniku díla. V poslední části se nachází popis bakalářského projektu, ve kterém byly použity znalosti nabyté v částech předešlých.