Implementace Business Intelligence řešení ve společnosti TN Biofaktory - Kocfelda, Jan (2014)
Ve své práci se věnuji implementaci řešení Business Intelligence ve středně velkém podniku zabývajícím se výrobou a prodejem výživových doplňků pro zvířata. Ve společnosti nyní funguje základní podoba reportingu formou Excelu, která se však stává díky narůstajícímu objemu dat nedostačující. V první půli teoretické části práce čtenáře seznámím s obecnými principy Business Intelligence a poskytnu mu tak nezbytný teoretický základ pro pochopení problematiky zpracování, transformace a uložení dat a jejich následnou prezentaci pro rozhodovací potřeby vedení společnosti. V druhé polovině popíši obecné principy související s vizuálním zobrazením dat a v závěru uvedu základní pravidla pro tvorbu dashboardů. V druhé části práce čtenáře seznámím se společností Trouw Nutrition Biofaktory s.r.o., ve které bude nově vniklé řešení nasazeno. Uvedu velikost, strukturu a historii firmy. V závěrečné části diplomové práce navrhuji nový způsob zpracování dat v podniku. Návrh se skládá z nahrání primárních dat na databázový server MS SQL 2012 a jejich následného zpracování pro analytické využití. Dalším bodem je tvorba analytické vrstvy v podobě OLAP kostky, s jejímž využitím jsou navrženy tři měsíční dashboardy v aplikaci Excel 2010.