Timetabling - příprava rozvrhu pro školu - Jeřábková, Eva; Jablonský, Josef, 1955-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem diplomové práce je sestavit model pro tvorbu rozvrhu základní školy pro všechny učitele a třídy tak, aby byly dodrženy všechny učební plány tříd, podmínky dané vyhláškami Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (rámcový vzdělávací program), potřeby školy a požadavky učitelů. Rozvrh je sestavován pro konkrétní školu, ZŠ nám. Svobody v Praze. První část této práce je zaměřena na teoretický popis současných metod a postupů pro řešení problému tvorby rozvrhu. V druhé části práce je popsána základní škola, pro kterou je tvořen rozvrh, její třídy, učitelé a podmínky výuky. Dále je sestaven a popsán matematický model tohoto problému, který je řešen pomocí programu Lingo.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses