Analýza činnosti vybraného železničního dopravce - Vomlel, Tomáš (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na železniční dopravce především mezi Prahou a Ostravou, protože se v posledních letech začali objevovat noví dopravci, a tím narušili výhradní postavení Českých drah na tomto úseku. Práce se zaměřuje zejména na postup při získávání povolení pro vstup na tento trh. Dále popisuje úroveň služeb poskytovaných nejmladším dopravcem na této relaci a jeho technické vybavení pro provozování této činnosti. Poslední část práce zkoumá rozložení cestujících mezi dopravce působící na této trati, odhalování silných stran každého dopravce a možností jejich zlepšení.