Návrh dashboardů pro MBI metriky - Kožušník, Martin (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh dashboardů pro MBI metriky. V teoretické části je pojem metrika zasazen do kontextu MBI metodiky a pojem dashboard do problematiky Business Intelligence a Corporate Performance Management v malých a středních podnicích. Teoretická část je řešena analýzou informačních zdrojů. Při návrhu dashboardů je využit nástroj MS Excel PowerPivot. Autor práce přispěl k řešenému tématu návrhy dashboardů, posouzením významu Business Intelligence a Corporate Performance management v malých a středních podnicích a návrhem rozšíření stávajícího klasifikačního systému metrik o tzv. branžová řešení.