Best practice ve firemním nákupu - Novotná, Petra (2014)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu fungování nákupních procesů organizací vzhledem k současným trendům doporučovaným zahraničními autory odborných studií. Dále je v této práci zkoumáno uplatnění zmíněných trendů v podnikové praxi, na základě analýzy nákupního procesu čtyř výrobních společností: GE Aviation Czech, s.r.o., Faurecia Exhaust Systems, s.r.o., Continental Automotive Czech Republic, s.r.o., Brandýs nad Labem a Doosan Bobcat Manufacturing, s.r.o. Práce dále přináší návrhy na zefektivnění výrobních procesů vybraných společností a zároveň obecné principy, které by měly být uplatněny při řízení nákupních procesů nadnárodních společností.