Finanční analýza společnosti Litovelská cukrovarna, a.s. - Čechmánek, Radek (2014)
Předmětem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti Litovelská cukrovarna a.s. z pohledu externího uživatele. Cílem práce je poskytnout informace o celkové finanční situaci společnosti se zaměřením na akcionáře, investory, věřitele a obchodní partnery. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, v teoretické části je představen metodický aparát, v praktické části jsou provedeny výpočty a interpretovány výsledky. V práci jsou použity vertikální a horizontální analýza účetních výkazů, analýza poměrových a rozdílových ukazatelů, analýza rentability vlastního kapitálu pomocí rozkladu DuPont, analýza pomocí bonitních a bankrotních modelů, je provedeno také mezipodnikové srovnání s konkurenčními podniky. Analýza je prováděna za období let 2008 -- 2012, hlavním zdrojem dat pro tuto práci jsou účetní závěrky firmy.