Procesní řízení v potravinářském podniku - Nohejl, Vít; Mejdrech, Vlastimil, 1956-; Červenka, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je upozornit na přínosy procesní analýzy a kvalitního procesního řízení ve firmách. Dále demonstrovat použití nástrojů a metod pro zvýšení efektivnosti výroby a distribuce u výrobce potravin v konkrétních podmínkách. Teoretická část je zaměřena na rozbor celé problematiky od objasnění základů, až po vysvětlení moderních metod a nástrojů managementu pro řízení realizačních procesů. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní firmy a řešení konkrétních problémů, které danou firmu trápí. Identifikace a popis procesů budou odrazové můstky pro sestavení stěžejního bodu bakalářské práce - procesní mapy. Na jejím základě budou analyzovány možné problémové procesy a následně vysvětleno, jaká zlepšení mohou být ve firmě provedena. Rovněž dojde k aplikaci konkrétní techniky na zvýšení efektivnosti procesní analýzy, jakou je například Lean Six Sigma. Cílem je ukázat možné přínosy procesní analýzy, jako je zlepšení účelnosti a hospodárnosti, lepší vymezení odpovědností a kompetencí, lepší řízení kvality, identifikovaní úzkých míst nebo slabých článků v procesním řetězci, eliminace možných forem plýtvání, lepší řízení spotřeby zdrojů, apod.
Vedoucí práce: Vlastimil Mejdrech
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses