Aplikace metody Balanced Scorecard na vysoké škole - Mládek, Jiří; Svatá, Vlasta, 1952-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Samotný název diplomové práce "Aplikace metody Balanced Scorecard na vysoké škole" vypovídá o tom, že diplomová práce se zabývá vytvořením strategického systému řízení Balanced Scorecard pro vysokou školu. Metoda je dále doplněna o podporu IT, takže se jedná o určitou modifikaci Balanced Scorecard a to o IT BSC, a o automatizovanou podporu. Diplomová práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. V první části je řešen popis strategie a řízení, je představena metoda Balanced Scorecard, popis kroků návrhu a implementace. Na konci teoretické kapitoly je shrnutí výhod a nevýhod Balanced Scorecard. V první části práce se jedná o shrnutí teoretických poznatků z dostupných zdrojů a literatury. Praktická část práce zohledňuje získané znalosti z teoretické části. Nejprve jsou představeny a analyzovány konkrétní vysoké školy, kde je metoda Balanced Scorecard aplikována. Dále je popsán a detailněji zpracován návrh samotné metody Balanced Scorecard. V závěru diplomové práce je celkově projekt vyhodnocen a je provedeno porovnání mezi soukromou a státní vysokou školou.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses