Analýza reálných dat z restauračního prostředí - Šimeček, Petr; Rauch, Jan, 1948-; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu reálných dat z restauračního prostředí v centru Prahy, ověřit předpoklady založené na stávajících znalostech a prozkoumat skryté vztahy. K prvotní transformaci originální struktury dat byl využit databázový systém MySQL. Pomocí něj byla data převedena do podoby, se kterou bylo možné manipulovat pomocí procedury LMDataSource systému LISp-Miner. K analýzám asociačních vztahů byla využita procedura 4ft-Miner systému LISp-Miner. V frekvenčních analýzách byl využit databázový systém MySQL pro získání výsledků a Microsoft Word a Excel pro interpretaci výsledků. Na některé z předpokladů se podařilo na základě objevených skutečností přesvědčivě odpovědět. Dále se podařilo získat zajímavé kombinace vztahů. Výstup této práce umožňuje majiteli dat využít některé z výsledků analýz pro optimalizaci vnitrofiremních procesů. Dále tato práce poukazuje na další možné směry analýz těchto dat.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses