Role sociálních médií v marketingové komunikaci - Novotný, Ondřej (2014)
Hlavním cílem práce je popsat roli sociálních médií v marketingové komunikaci, primárně na síti Facebook a na hlubším příkladu tří dekorativně kosmetických značek v ČR. Jde o způsob využití platformy a z něj plynoucí přínosy. Cílem je též přinést celistvou představu o tomto využití, proto dojde i k analýze brandu z jiného odvětví a s odlišnou strategií. V závěru práce je důležité shrnutí poznatků a doporučení přímo pro rozebrané subjekty. Metody užité v praktické části jsou analýza a interview. Práce není zamýšlena ani provedena jako návod krok za krokem, nýbrž jako demonstrace užití vhodná pro pozdější inspiraci. Závěry jdou ruku v ruce s názory odlišných autorů prezentovaných v teoretické části. Sociální sítě jsou koncipovány primárně jako nástroj k budování image značky, budování komunity a sbírání zpětné vazby, nikoli jako nástroj prodeje.