Analýza dopravy v Sarajevu - Hodžić, Majra; Mervart, Michal, 1977-; Čihák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Městská hromadná doprava je důležitým faktorem blahobytu města z několika hledisek -- sociálního, ekonomického, organizačního a environmentálního. Nároky na dopravní systém města jsou stále vyšší a jeho optimalizace záleží na integraci technické a ekonomické stránky dopravního podniku, který odpovídá za provozování MHD. Dopravní podnik Sarajeva, "GRAS", se za posledních 20 let dostal do závažných problémů, které dnes ohrožují jeho přežití. Analýza současného technického a ekonomického stavu podniku vedla k identifikaci hlavních problémů a k odhalení důvodů jejich vzniku. Podnik se nachází v hluboké finanční krizi a před prohlášením konkurzu. Jako výstup provedené analýzy vznikly i dva projekty zaměřené na řešení současné situace v DP a zároveň i na celkově zlepšení MHD v Sarajevu. První projekt se zabývá technickým zlepšením MHD včetně propočtů na realizace investic. Druhý projekt je zaměřen na změny ekonomického a sociálního charakteru včetně opatření týkající se organizační struktuře podniku, zaměstnanosti a vztahu s Vládou kantonu Sarajevo.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses