Možnosti využití Cloud Computingu ve veřejné správě na příkladu úřadů českých diplomatických misí - Kabuďová, Zuzana; Voříšek, Jiří, 1950-; Kos, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cloud Computing je v současné době velmi diskutovaný pojem. Přístup k IT prostřednictvím webového prohlížeče je stále žádanější formou poskytování informačních a komunikačních technologií napříč celou společností, veřejnou správu nevyjímaje. Tato práce se zaměřuje na možnosti využití Cloud Computingu ve veřejné správě České republiky, konkrétně na příkladu českých diplomatických misí a Ministerstva zahraničních věcí, kam bezprostředně spadají. Jako výchozí bod je použito srovnání se Spojenými státy, Velkou Británií, Austrálií, Švýcarskem, Japonskem a Evropskou unií. Zde se ukazuje, že Cloud Computing ve veřejné správě fungovat může a že je to trend, kterým se vládní úřady budou v globálním měřítku ubírat. Neméně důležité je porovnání se situací uvnitř Ministerstva vnitra České republiky, které již několik let služby Cloud Computingu využívá. Na základě srovnání výše uvedených zemí, Ministerstva vnitra ČR a požadavků daných mezinárodní, evropskou a národní legislativou jsou vytipovány možné cloudové služby pro emailovou komunikaci a oběh a správu dokumentů, které by pro diplomatické úřady a Ministerstvo zahraničních věcí mohly připadat v úvahu.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses