Přechod OSVČ z daňové evidence na podvojné účetnictví a naopak v ČR a SR - Larionová, Alena (2014)
Bakalářská práce "Přechod OSVČ z daňové evidence na podvojné účetnictví a naopak v ČR a SR" se zabývá problematikou postupu při přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví. Popisuje důvody vedoucí k povinnému přechodu a zároveň nutné úpravy základu daně s tím spojené. Získané teoretické znalosti jsou aplikovány na konkrétním příkladu. V práci jsou charakterizované základní pojmy. Dále uspořádaný přehled možností evidencí příjmů a výdajů OSVČ v České republice a rozdíly mezi nimi. Nastíňuje i možnosti evidence příjmů a výdajů OSVČ na Slovensku.