Přechod OSVČ z daňové evidence na podvojné účetnictví a naopak v ČR a SR - Larionová, Alena; Svitlík, Jan, 1987-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce "Přechod OSVČ z daňové evidence na podvojné účetnictví a naopak v ČR a SR" se zabývá problematikou postupu při přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví. Popisuje důvody vedoucí k povinnému přechodu a zároveň nutné úpravy základu daně s tím spojené. Získané teoretické znalosti jsou aplikovány na konkrétním příkladu. V práci jsou charakterizované základní pojmy. Dále uspořádaný přehled možností evidencí příjmů a výdajů OSVČ v České republice a rozdíly mezi nimi. Nastíňuje i možnosti evidence příjmů a výdajů OSVČ na Slovensku.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses